Velt: Berlin se priprema ako na Balkanu zatvore granice

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2015, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Velt": Berlin se priprema ako na Balkanu zatvore granice

Nemačka vlada se, povodom rastućeg broja izbeglica, priprema na scenario da balkanske zemlje zatvore svoje granice, prenosi nemačka štampa saznanje nedeljnog izdanja "Velta".

Taj list je, kao izvor informacije, naveo jedan poverljivi dokument Zajedničkog analitičkog i strategijskog centra ilegalnih migracija (Gasim).

Gasim se nalazi u Potsdamu i u njegovom radu uzimaju učešće i Savezna obaveštajna služba, Služba za zaštitu ustava, Savezna policija, Savezno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ministarstvo inostranih poslova, Savezna služba za izbeglice i migracije i drugi, podsećaju mediji.

Ako Evropska unija ne bude intervenisala, mogla bi jedna "slepa ulica" na balkanskoj ruti da izazove "paniku i haos kod migranata i institucija", prenosi "Velt" i piše da bezbednosne službe upozoravaju da izbeglice sve brže i brže prolaze preko Balkana ka srednoj Evropi i da, takođe, i sve više ljudi kreće ka Evropi.

U dokumentu se upozorava i na opasnost daljeg pogoršanja humanitarne situacije i ocenjuje da bi "sprečavanje svakog prelaska granica", prema stavu bezbednosnih službi, bilo "realistično samo za visoki personalni i tehnički angažman".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

'Velt': Berlin se priprema ako na Balkanu zatvore granice

Izvor: Blic, 09.Nov.2015, 02:07

Nemačka vlada se, povodom rastućeg broja izbeglica, priprema na scenario da balkanske zemlje zatvore svoje granice, prenosi nemačka štampa saznanje nedeljnog izdanja "Velta"...Taj list je, kao izvor informacije, naveo jedan poverljivi dokument Zajedničkog analitičkog i strategijskog centra ilegalnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.