Izvor: B92, 23.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko nevreme u SAD

Amarilo -- Najmanje pet osoba je poginulo i više desetina je povređeno u saobraćajnim nesrećama izazvanim mećavama i jakim vetrovima u SAD.

Zbog nevremena su otkazani mnogi letovi, a vlasti su zatvorile delove glavnih autoputeva u centralnom delu zemlje. Meteorološke službe su upozorile da je zbog mećava, jakih vetrova i leda opasno ili nemoguće putovati. Upozorenje se odnosi na savezne države Ilinois, Ajova, Misuri, Viskonsin, Mičigen i Minesota.

Metorolozi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su najavili da će tokom noći na severu Mičigena u pograničnom delu sa Kanadom pasti do 17 centimetara snega.

U saobraćajnim nesrećama izazvanim nevremenom tri osobe su juče poginule u Minoseti.

U Teksasu u lančanom sudaru više od 50 vozila juče je poginula jedna osoba, a 18 je povređeno.

Na severoistoku Kanzasa najmanje jedna osoba je poginula u lančanom sudaru 30 vozila, a vlasti su zatvorile deo autoputa u dužini od 65 kilometara.

Nevreme je uticalo na vazdušni saobraćaj, u jednom od najprometnijih perioda u godini zbog predstojećeg Božića.

Na međunarodnom aeorodromu u Čikagu letovi kasne po sat vremena u proseku, a oko 170 letova je otkazano.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.