Veliki požari u Australiji

Izvor: RTS, 09.Feb.2014, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požari u Australiji

Požari bukte u jugoistočnoj Australiji. Temperatura u tom delu zemlje premašila 40 stepeni Celzijusa, a vatra preti i predgrađu Melburna. Povređen jedan vatrogasac.

Širom jugoistočnih delova Australije, gde je temperatura premašila 40 stepeni Celzijusa, bukti na desetine požara, a tokom gašenja povređen je jedan vatrogasac, saopštili su zvaničnici.

Zvaničnik vatrogasne službe u Viktoriji Kreg Lapsli je izjavio da 37 požara gori van kotrole širom te države, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preteći da ugrozi seoska naselja i predgrađe Melburna, drugog po veličini grada Australije.

Lapsli je rekao da je ovo najgora situacija sa požarima od 2009. godine, kada su u Viktoriji poginule 173 osobe, a uništeno više od 2.000 kuća u samo jednom danu.

Prema njegovim rečima, ima uništenih kuća ali broj nije utvrđen, dok je jedan vatrogasac povređen kada je na njega palo drvo.

Zbog snažnog vetra gašenje požara iz vazduha je onemogućeno, prenela je agencija AP.

U susednom Novom Južnom Velsu, gori 50 požara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.