Veliki požar kod Splita: Više od 50 vatrogasaca na terenu, vatra preti kućama

Izvor: NaDlanu.com, 04.Sep.2013, 01:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar kod Splita: Više od 50 vatrogasaca na terenu, vatra preti kućama

Veliki šumski požar buknuo je večeras na području Sitnog Donjeg nedaleko Splita, gde se više od 50 vatrogasaca s 15 vozila bori s vatrenom stihijom koja se već približila kućama, doznaje se u Vatrogasno-operativnom centru Split.

Gori borovina, trava i nisko rastinje, a zapovednik splitske vatrogasne brigade Ivan Kovačević Hinu, je izjavio da su se vatrogasci rasporedili u odbranu kuća koje će braniti sve do jutra, kada bi trebalo da im stigne pomoć.Požar je buknuo nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << posle 19:30 sati, pa se nošen jakom burom proširio u svim smerovima. Trenutno su na terenu vatrogasci iz mesta Sitno, Žrnovnica, Split, Kaštela i Omiš, a tokom noći će pristizati još iz okolnih gradova i mesta."Još nemamo informaciju kolika površina je u plamenu, ali zasigurno je da će biti velika jer se za kratko vreme vatra poprilično proširila. Radimo sve što je u našoj moći da zaštitimo imovinu građana", rekao je Kovačević. Dodao je kako će ovo biti naporna i duga noć za vatrogasce.Izvor: Jutarnji list

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.