Veliki deo Australije zahvaćen ekstremnim toplotnim talasom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2020, 15:36

Veliki deo Australije zahvaćen ekstremnim toplotnim talasom

Veliki deo Australije zahvaćen je ekstremnim toplotnim talasom sa temperaturama i preko 40 stepeni.

U južnom delu Australije jučerašnji dan je bio vreo, a ni danas nije mnogo drugačije, pa je u Port Augusti i Kuber Pediju zabeleženo 46 Celzijusevih stepeni, preneo je "Gadrijan".

U Adelejd Hilsu proglašen je ekstremni rizik od šumskog požara. Juče je severno od Adelejda šumski požar uništio 650 hektara rastinja.

Državna vatrogasna služba savetovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je sve u rizičnim okruzima da sprovedu planove o šumskim požarima i prate situaciju.

U gradu Kuber Pediju, u severnom delu Južne Australije, gde je temperatura danas dostigla 46 Celzijusevih stepeni, oko dve trećine stanovnika živi u podzemnim zemunicama.

U državi Novi Južni Vels temperature su u zapadnim i priobalnim oblastima prešle 40 Celzijusovih stepeni.

I u većem delu Sidneja zabeležena je temperatura od 40 Celzijusovih stepeni, dok je najviša temperatura registrovana na aerodromu - 41,7 Celzijusovih stepeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Veliki deo Australije zahvaćen ekstremnim toplotnim talasom

Izvor: Radio 021, 28.Nov.2020

Veliki deo Australije zahvaćen je ekstremnim toplotnim talasom sa temperaturama i preko 40 stepeni...U južnom delu Australije jučerašnji dan je bio vreo, a ni danas nije mnogo drugačije, pa je u Port Augusti i Kuber Pediju zabeleženo 46 Celzijusevih stepeni, preneo je "Gadrijan". U Adelejd Hilsu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.