Velike vrućine zahvatile SAD, do sada 22 žrtve

Izvor: Blic, 22.Jul.2011, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velike vrućine zahvatile SAD, do sada 22 žrtve

Zbog velikih vrućina koje su zahvatile istok i središnje delove Sjedinjenih Američkih Država do sada je umrlo 22 ljudi, javio je BBC.

Nacionalna meteorološka služba upozorila je da se smanjenje temperature u istočnim državama ne očekuje do nedelje i da ona dostiže i 43 stepena.

Zvaničnici upozoravaju da je više od polovine žitelja SAD u opasnosti zbog ekstremnih vrućina i da je u gradovima još toplije jer asfalt i betonske zgrade emituju toplotu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Ne postoji dobro mesto na kojem možete biti", kazao je američki meteorolog Eli Džeks za britanski javni servis.

U severnoj državi Minesoti, poznatoj po hladnim zimama, životinje na farmama umiru zbog visokih vrućina i vazdušnog pritiska, koji nisu zabeleženi u poslednje tri decenije, piše lokalna štampa.

U Južnoj Dakoti je 1.500 grla stoke do sada uginulo zbog velikih vrućina, preneo je Rojters.

Povezane vesti: Vrućina u Kaliforniji, u Los Anđelesu 45 stepeni

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKE VRUĆINE ZAHVATILE SAD, 22 MRTVIH

Izvor: Kurir, 22.Jul.2011

VAŠINGTON - Zbog velikih vrućina koje su zahvatile istok i središnje delove Sjedinjenih Američkih Država do sada je umrlo 22 ljudi, javio je Bi-Bi-Si (BBC)...Nacionalna meteorološka služba upozorila je da se smanjenje temperature u istočnim državama ne očekuje do nedelje i da ona dostiže i...

Nastavak na Kurir...

USA: Dvadeset i dvoje mrtvih zbog vrućina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jul.2011

Dvadeset i dvoje ljudi do sada je umrlo u Sjedinjenim Američkim državama zbog velikih vrućina koje su zahvatile istok i središnje dijelove zemlje. Nacionalna meteorološka služba upozorila je da se smanjenje temperature u istočnim državama ne očekuje do nedelje. U sjevernoj državi Minnesoti,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.