Izvor: RTS, 09.Mar.2021, 10:20

Velika akcija protiv organizovanog kriminala u Belgiji

Širom Belgije u toku je velika policijska operacija protiv organizovanog kriminala, saopštilo je belgijsko federalno tužilaštvo.
U akciji učestvuje više 1.200 policajaca koji su istovremeno sproveli oko 200 pretresa oko pet sati ujutru, rečeno je iz tužilaštva za AP.
Prema navodima lokalne televizije RTBF, pretresi se uglavno vrše u regionu Antverpena, a istražitelji se fokusiraju na trgovce drogom i mrežu međunarodnih veza.
Sa više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hiljada kontejnera koji stižu svaki dan u Antverpen, ova belgijska luka je jedno od glavnih mesta ulazaka kokaina u Evropu, a trgovina narkoticima dovela je do većeg nasilja u gradu.
Istraga koja je započela kada je kontejner sa 2,8 tona kokaina pronađen prošle godine u Antverpenu, razotkrila je međunarodnu mrežu sa vezama u najmanje četiri evropske zemlje i Južnoj Americi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Velika akcija protiv organizovanog kriminala u Belgiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2021

Širom Belgije danas je u toku velika policijska operacija protiv organizovanog kriminala, saopštilo je belgijsko federalno tužilaštvo...U akciji učestvuje više 1.200 policajaca koji su istovremeno sproveli oko 200 pretresa oko pet sati ujutru, rečeno je iz tužilaštva za AP...Prema navodima lokalne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.