Velika Britanija otvorila pomorsku bazu u Bahreinu

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2018, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija otvorila pomorsku bazu u Bahreinu

Velika Britanija je otvorila prvu vojnu-pomorsku bazu posle 40 godina u Manami, prestonici Kraljevine Bahrein, navodi se na sajtu britanske vlade.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane, baza se nalazi u luci Mina Salman i tamo se nalazi više od 300 vojnika i civilnih radnika, ali u kratko vreme može da primi do 550 službenika.


U saopštenju se navodi da će nova britanska vojna baza „za Veliku Britaniju, njene saveznike i partnere iz koalicije postati ključna strateška baza istočno od Sueckog kanala“.


Nova baza omogućiće Britancima lakše izvođenje zadataka i dugoročno prisustvo u Persijskom zalivu, a nudiće i inženjersku i logističku podršku.


Prva britanska vojna baza u Bahreinu otvorena je 1935. godine, ali su nakon nezavisnosti te ostrvske kraljevine u ovoj bazi bili raspoređeni američki vojnici.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.