Veći krediti Kine za spasavanje zemalja zaduženih u okviru Pojasa i puta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Mar.2023, 07:14

Veći krediti Kine za spasavanje zemalja zaduženih u okviru Pojasa i puta

Nova studija pokazuje je da se Kina povećanjem kredita za spasavanje zemalja zaduženim u okviru Inicijative pojas i put, pojavljuje kao novi kreditor uz velike međunarodne institucije, istovremeno vezujući čvršće uz sebe druge zemlje i jačajući globalnu ulogu svoje valute.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Veći krediti Kine za spasavanje zemlja zaduženih u okviru inicijative Pojas i put

Izvor: Beta, 29.Mar.2023

Nova studija je pokazala da je Peking povećao davanje kredita pomoći zemljama koje su se zadužile u okviru inicijative "Pojas i put", otkrivajući probleme u tom transnacionalnom infrastrukturnom projektu kineskog lidera Si Đinpinga.Nivoom pomoći zaduženim zemljama Kina se pojavljuje kao novi kreditor...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.