Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jan.2016, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan kritikuje "Šarli Ebdo" zbog karikature Boga

Vatikanski list "L'Oservatore Romano" kritikovao je francuski satirični nedeljnik "Šarli Ebdo" zbog toga što je na naslovnoj strani prikazao Boga kao ubicu sa "kalašnjikovim" u rukama.

Najnoviju karikaturu vatikanski dnevnik ocenjuje kao "vrednu žaljenja" i ponižavajuću za istinske vernike svih veroispovesti, prenosi Rojters.

Šarli Ebdo je ovu naslovnu stranicu objavio na godišnjicu napada izvedenog pre godinu dana na redakciju tog časopisa, kada su islamistički >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ekstremisti ubili 12 osoba.

Na crtežu je prikazan gnevni Bog sa okrvavljenim rukama i puškom na leđima, ispod naslova: "Godinu dana kasnije, ubica je i dalje u bekstvu".

Vatikanski list optužio je "Šarli Ebdo" za pokušaj "manipulisanja" verom.

Papa Franja je, posle napada koji je 7. januara prošle godine izveden na radakciju pariskog satiričnog časopisa, poručio da se ne sme provocirati niti vređati vera drugih.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vatikanski list kritikuje "Šarli Ebdo" zbog karikature Boga

Izvor: Studio B, 06.Jan.2016

Vatikanski list "L"Oservatore Romano" kritikovao je francuski satirični nedeljnik "Šarli Ebdo" zbog toga što je na naslovnoj strani prikazao Boga kao ubicu sa "kalašnjikovim" u rukama...Najnoviju karikaturu vatikanski dnevnik ocenjuje kao "vrednu žaljenja" i ponižavajuću za istinske vernike svih...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.