Vaspitači u Kikindi pronašli kreativan način da se oproste sa decom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2020, 13:52

Vaspitači u Kikindi pronašli kreativan način da se oproste sa decom

Zbog vanrednih okolnosti, vaspitači u Kikindi se sa svojim predškolcima neće oprostiti uz tradicionalnu priredbu. Ipak, pronašli su način da za njih naprave uspomenu, koju će, verujemo, dugo čuvati. Pojedini vaspitači napravili su video sa decom iz svojih grupa, dok cela kikindska Predškolska ustanova "Dragoljub Udicki“ priprema spot za sve buduće prvake.

Pesma "S one strane duge“ postala je himna jedne vrtićke grupe u Kikindi. Vaspitači Sonja Kiš i Milan Vašalić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uz pomoć 25-oro dece i njihovih roditelja tokom perioda izolacije uspeli su da ekranizuju poznate stihove i postali prava atrakcija društvenih mreža. Kako kaže vaspitačica Sonja, vodila ih je ideja da svojim predškolcima, sa kojima su proveli više od tri godine naprave nezaboravnu uspomenu, koju su našli u simbolici pomenute pesme:

"Predstavlja i odražava period kada je nastala sama pesma, a koji može da se poistoveti sa ovim periodom vanrednog stanja. Sama simbolika pesme „S one strane duge“ je da je sve moguće, ako mi to stvarno želimo.“

Uz konstante aktivnosti, koje su se iz radne sobe preselile u digitalni svet, stvaranje takve uspomene obradovalo je decu i roditelje. Ipak, kroz godine druženja, svi su navikli na inventivnost u radu, naglašava vaspitač Milan Vašalić:

"Ovo za njih nije bila novina, već još jedan prozorčić koji smo otvorili i nešto što su oni prihvatili, ne kao izazov, već zadovoljstvo, gde su svi rado učestvovali i pokazali neki deo, pre svega, svoje neposredne sreće i saznanja da će ovo biti draga uspomena i roditeljima i deci već sledeće, a da ne govorimo kroz par godina.“

Pored Sonje i Milana i ostali vaspitači u Predškolske ustanove "Dragoljub Udicki“ u Kikindi pronašli su način da se u vanrednim okolnostima oproste od predškolaca. Iako ove godine izostaje završna priredba sa decom, njihovi vaspitači, pod zaštitnim maskama i rukavicama, napravili su igrokaz, a snimak će dobiti sva deca, istakao je pedagog kikindske predškolske ustanove Robert Vunjak:

"Važno je da, kada odlaze iz vrtića, da imaju lepo sećanje na vrtić, zajedništvo, druženje, pomaganje, radosti učenja i igranja, što je najvažnije.“

Od 2017. godine, kikindska predškolska ustanova deo je masovne manifestacije "Rastimo uz ples“. Iako ove godine izostaje priredba, kao i vežbanje recitacija, pesmica i koreografija, budući prvaci ipak će imati lepu uspomenu na najbezbrižniji životni period.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.