Varšava: Nađen mrtav osnivač GROM-a

Izvor: B92, 17.Jun.2012, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varšava: Nađen mrtav osnivač GROM-a

Varšava -- Osnivač poljske specijalne jedinice GROM, brigadni general Slavomir Petelicki, pronađen je mrtav sa ranom u glavi od hica iz vatrenog oružja.

Jedinica GROM je učestvovala u hvatanju Sadama Huseina, a kao deo mirovnih snaga uhvatila je ratnog gradonačelnika Vukovara Slavka Dokmanovića.

Telo 65-godišnjeg Petelickog nadjeno je prošle noći u njegovoj garaži, a na mestu nesreće je nadjeno i oružje.

U ponedeljak će biti obavljena obdukcija. Petelicki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je osnovao GROM 1990. godine i bio je njen prvi komandant.

Ta jedinica je 2004. godine pomogla u hvatanju saradnika režima iračkog predsednika Sadama Huseina, a 1994. je učestvovala u misiji pod vodjstvom SAD na Haitiju.

Njeni članovi su, kao deo mirovnih snaga UN u Hrvatskoj, 1996. godine uhvatili gradonačelnika Vukovara Slavka Dokmanovića, optuženim pred Haškim tribunalom za ubistvo 260 Hrvata. Dokmanović se 1998. obesio u svojoj ćeliji u Sheveningenu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osnivač specijalne jedinice GROM pronađen mrtav

Izvor: Kurir, 17.Jun.2012

65-godišnji Petelicki koji je osnovao specijalnu jedinicu GROM 1990. godine bio je njen prvi komandant..VARŠAVA- Osnivač poljske specijalne jedinice GROM, brigadni general Slavomir Petelicki, pronađen je mrtav sa ranom u glavi od hica iz vatrenog oružja, saopštilo je tužilaštvo...Telo 65-godišnjeg...

Nastavak na Kurir...

Osnivač GROM-a pronađen mrtav

Izvor: RTS, 17.Jun.2012

General Slavomir Petelicki osnivač poljske specijalne jedinice GROM, pronađen mrtav. On je pronađen u garaži i imao je ranu na glavi od hica iz vatrenog oružja...Osnivač poljske specijalne jedinice GROM, brigadni general Slavomir Petelicki, pronađen je mrtav sa ranom u glavi od hica iz vatrenog...

Nastavak na RTS...

Osnivač Groma izvršio samoubistvo?

Izvor: B92, 17.Jun.2012

Varšava -- Osnivač poljske specijalne antiterorističke jedinice Grom, brigadni general Slavomir Petelicki pronađen je mrtav u svom stanu sa ranom od metka na glavi...Portparol poljske policije Maciej Karčinski rekao je Poljskom nacionalnom radiju da je telo Patelickog pronašla u subotu njegova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.