Valdnerova za ujedinjenje Evrope

Izvor: B92, Tanjug, 10.Maj.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valdnerova za ujedinjenje Evrope

Benita Ferero Valdner (FoNet)

Beč -- Evropska komesarka za spoljne poslove Benita Ferero-Valdner izjasnila se za snažnije ujedinjenje Evrope, odnosno ideju Ujedinjenih Država Evrope.

"EU se sastoji od nacionalnih država, koje su dobrovoljno predale svoj suverenitet. Ja se zalažem za budućnost, za ideju Ujedinjenih Država Evrope. To je još samo muzika budućnosti, ali smatram da mogu da iskažem svoje mišljenje", rekla je ona.

Nikada ne možemo dostići >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poziciju SAD, ako ne odlučujemo brzo, istakla je bivša šefica austrijske diplomatije u ntervjuu bečkom dnevniku "Kurir".

I pored složenih struktura, EU je u slučaju ekonomske krize veoma brzo reagovala, rekala je ona, dodajući da je na Samitu "G 20" iznela snažan stav.

Ne radi se samo o parama, već i o pravilima u nadgledanju finansijskih tržišta, naglasila je Ferero-Valdner.

Ona je, povodom mogućnosti da ostane u Evropskoj komisiji, rekla da je otvorena za to, dodajući da to zavisi od predsednika Komisije.

"Ukoliko Žoze Manuel Barozo ostane, on će sastaviti Komisiju i odlučiti koju funkciju će dobiti koja zemlja. Interesantan bi bio i komesar za privredu, koji bi se bavio krizom", izjavila je Ferero-Valdnerova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Benita Ferero-Valdner želi Ujedinjene države Evrope

Izvor: Blic, 10.Maj.2009

Evropska komesarka za spoljne poslove Benita Ferero-Valdner izjasnila se za snažnije ujedinjenje Evrope, odnosno ideju Ujedinjenih Država Evrope....."EU se sastoji od nacionalnih država, koje su dobrovoljno predale svoj suverenitet. Ja se zalažem za budućnost, za ideju Ujedinjenih Država Evrope....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.