VREDE KAO RONALDO I MESI: Ovu pticu plaćaju suvim zlatom!

Izvor: Kurir, 23.Jan.2015, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREDE KAO RONALDO I MESI: Ovu pticu plaćaju suvim zlatom!

Soko vredi kao Ronaldo ili Mesi! Gde? U Kataru, naravno!

Bogati žitelji malog emirata u Persojskom zalivu bukvalno zlatom plaćaju najlepše primerke ove grabljivice, pišu Večernje novosti. Za belog sokola bez ijednog pera druge boje spremni su da iskeširaju i dva miliona dolara!

Kao i u mnogim drugim zemljama, sokolarstvo je i u Kataru deo porodične tradicije. Kada se doda da ova država ima najviši životni standard na svetu, onda se tradicija pretvara u strast. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

U samom centru prestonice Dohe je pijaca Suk Vakif. U njenom sastavu je i veliki market u kojem se trguje sokolovima. Na desetine ptica strpljivo čekaju da pronađu vlasnika..., a kapice im drže dok ne pronađu gazdu. Onda se skidaju i počinje period upoznavanja.

Soko mora da se navikne na vlasnika i miris njegovog tela da bi znao kome da se vrati. Za svaki slučaj, pernatim ljubimcima se ugrađuju navigacioni uređaji, kako bi vlasnik putem kompjutera ili pametnog  telefona mogao da pronađe svoju pticu.

Cene su šarolike. Što ptica ima više belih pera, to više vredi. Početna cena snežnobelog sokola sa tek nekoliko tamnih peruški iznosi 200.000 dolara. Prosta računica govori da po mrkom peru cena pada za 100.000 zelenih novčanica.

(Večernje novosti)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KAO RONALDO ILI MESI Ova ptica kosta dva miliona dolara

Izvor: medio.rs, 23.Jan.2015

Sokolarstvo je i u Kataru deo porodične tradicije. Ova država ima najviši životni standard na svetu, i u njoj se tradicija pretvara u strast. U samom centru prestonice Dohe je pijaca Suk Vakif. U njenom sastavu je i veliki market u kojem se trguje sokolovima. Na njoj ove ptice imaju astronomske cene....

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.