VMRO DPMNE: Sporazum Skoplja sa Atinom je mrtav

Izvor: N1 televizija, 04.Okt.2018, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VMRO DPMNE: Sporazum Skoplja sa Atinom je "mrtav"

Makedonska opoziciona partija VMRO DPMNE je ocenila da je, posle neuspelog referenduma, sporazum Skoplja sa Atinom o promeni naziva zemlje u Severna Makedonija "mrtav" i zatražila formiranje prelazne vlade, pre vanrednih izbora, koji će, kako se očekuje, biti održani sledećeg meseca, javlja AP.

To bi osiguralo fer i demokratske izbore, navela je VMRO DPMNE.

Podsetimo, referendum u Makedoniji je održan u nedelju, a DIK je saopštila da nije uspeo.

"Odluka na referendumu nije usvojena, jer nije glasalo više od polovine od ukupnog broja birača upisanih u birački spisak (1.806.336)", rekao je predsednik DIK Oliver Derkoski.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

VMRO-DMPNE: Sporazum sa Atinom je mrtav

Izvor: Danas, 04.Okt.2018

Makedonska opoziciona partija VMRO-DPMNE je ocenila da je, posle neuspelog referenduma, sporazum Skoplja sa Atinom o promeni naziva zemlje u Severna Makedonija "mrtav" , javlja danas AP. Članak VMRO-DMPNE: Sporazum sa Atinom je mrtav se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.