VIDEO: Umro ubica voditeljke i kamermana

Izvor: Radio 021, 26.Avg.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Umro ubica voditeljke i kamermana

U Virdžiniji su danas ubijeni novinarka i snimatelj tokom intervjua uživo, a kako američki mediji navode, osumnjičeni je tokom policijske potere pokušao da izvrši samoubistvo, i podlegao povredama u bolnici.

On je pre nego što je pokušao da se ubije na Tviteru objavio da ga je Vord prijavio službi za ljudske resurse nakon što je jednom radio sa njim, dok je Alison Parker navodno izrekla nekoliko rasističkih komentara na njegov račun.

Potera za njim, na autoputu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 64 u Virdžiniji, trajala je više od dva sata, nakon čega je Flanagan pokušao da se ubije, a potom je, kako prenosi "Vašinton post" citirajući policijske izvore, podlegao povredama u bolnici. Policija je ranije saopštila da je tokom potere osumnjičeni doživeo saobraćajnu nesreću pošto je automobilom skliznuo sa puta i da je pronađen sa prostrelnom ranom.

Tragedija se dogodila rano jutros po lokalnom vremenu, u tržnom centru u mestu Bedford gde su se začuli pucnji iz vatrenog oružja, posle čega su novinari i njihovi sagovornici pokušali da pronađu zaklon od pucnjave. Stanica WDBJ7 izvestila je da je ubijena novinarka Alison Parker (24) i kamerman Adam Vord (27), a da je intervjuisana izvršna direktorka privredne komore oblasti "Smit Mauntin Lejk" Viki Gardner upucana u leđa i hospitalizovana.

Na snimku intervjua čuje se da je najmanje osam metaka ispaljeno, a kamera je, nakon što je pala na zemlju, snimila i ubicu, koji nosi pištolj.

Flanagan koji je takođe radio na stanici WDBJ kao reporter godinu dana koristeći pseudonim Bris Vilijams, prethodno je otpušten.

U toku dana Flanagan je na Tviter nalogu pod svojim pseudonimom objavio dva snimka na kojima se vidi kako nastradalima prilazi sa leđa i upire pištolj u njih. Na jednom se vidi pucnjava. "Snimio sam pucnjavu", napisao je on u svom tvitu. Ovaj nalog je ubrzo ukinut, ali je imao dosta pregleda na društvenim mrežama.

Objavljen je snimak kako je to izgledalo iz ugla ubice:



Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.