VIDEO: Sukobi tokom prvomajskih protesta u SAD

Izvor: Radio 021, 02.Maj.2015, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Sukobi tokom prvomajskih protesta u SAD

U dva grada na severozapadu SAD, Sijetlu i Portlandu, sinoć je došlo do sukoba između policije i učesnika prvomajskih protesta, koji su tražili veća prava radnika i migranata, kao i okončanje policijske brutalnosti.

Policija u Sijetlu je navela da su demonstranti obučeni u crno bacali na policajce kamenice i francuske ključeve, pri čemu su povređena trojica policajaca, od kojih dvojica teže. Policija je na to odgovorila bacivši suzavac i uhapsila šest ljudi, a u sukobima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je oštećeno više desetina automobila, navodi se u policijskom saopštenju.

"Ovo više nisu demonstracije, pretvorile su se u nerede", izjavio je policijski kapetan Kris Fauler, zadužen za održavanje reda na tom događaju, a gradonačelnik Sijetla je rekao da će policija zaštititi građane i imovinu i da će "hapsiti kada to bude neophodno".

Policija Portlanda, u saveznoj državi Oregon, saopštila je da su demonstranti sinoć bacali stolice i razne druge predmete na policajce. Jedan policajac je napadnut, posle čega je odvezen u bolnicu. Portlandska policija je tokom nereda privremeno zatvorila most preko reke Vilamet i bacila suzavac na demonstrante u trenutku kad su učesnici marša skrenuli sa najavljene rute u centru grada.

Osim Sijetla i Portlanda, mirne demonstracije su održane u više američkih gradova, od Mineapolisa na severu do Oklanda u Kaliforniji na zapadu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.