VIDEO: Sestre tukle napasnike u punom autobusu

Izvor: Radio 021, 01.Dec.2014, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Sestre tukle napasnike u punom autobusu

Video klip sa dve sestre iz Indije, koje u punom autobusu uzvraćaju na udarce napasnika, privukao je ogromnu pažnju u toj zemlji gde svakodnevno stotine hiljada žena ćutke preživljava seksualno zlostavljanje.

Snimak emitovan danas na nekoliko televizijskih kanala u Indiji, napravio je jedan putnik. Na njemu se vide dve mlade žene kako udaraju svoje napadače pesnicama i tuku ih kaišem, dok ostali putnici nemo posmatraju.

Putnice, koje su identifikovane samo po >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svojim imenima, rekle su da su nasrnule fizički na muškarce jer su im upućivali grube, lascivne komentare i dirali ih.

Sestre su ispričale da niko u autobusu nije pokušao da im pomogne. Umesto toga, dobijale su "savete" da ne provociraju te momke, jer bi oni mogli da ih napadnu, pa čak i da ih poliju kiselinom.

Do nedelje uveče, policija u severnoj indijskoj državi Harjana uhapsila je tri muškarca u vezi s incidentom u autobusu i istraga je u toku.

Seksualno nasilje nad ženama u Indiji i njihovo napastvovanje vruća je tema otkako je 2012. godine u jednom autobusu u Nju Delhiju banda silovala studentkinju i pretukla njenog pratioca. Posle silovanja i dodatnog mučenja, studentkinja i njen pratilac su goli izbačeni iz autobusa. Ona je nekoliko dana kasnije preminula od unutrašnjih povreda, a ogorčeni Indijci su preplavili ulice, prinudivši vladu da izmeni propise i uvede specijalne sudove i ubrzane postupke za silovatelje.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.