VIDEO: Rusi izgubili transportnu letelicu u svemiru

Izvor: Vesti-online.com, 28.Apr.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Rusi "izgubili" transportnu letelicu u svemiru

Svemirski brod "Progress" koji je uz pomoć rakete Sojuz trebalo da dođe do Međunarodne svemirske stanice, izgubio je komunikaciju sa kontrolom leta.

Ruski stručnjaci pokušaće da kontaktiraju teretni svemirski brod u njegovom sledećem obilasku oko Zemlje. Radijski signal trenutno je van dometa, kažu iz ruske kontrole misije.

Specijalisti zaduženi za njegovo putovanje pokušavaju da otkriju zašto senzori “Progress M-27M” svemirskog broda ne rade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
 -Brod je zoni vidljivosti, ali njegovi senzori ne rade. Specijalisti pokušavaju da otkriju zašto - saopšteno je iz svemirskog programa.

- Brod i dalje leti. Prema informacijama koje imamo, solarne baterije su se otvorile, pa neće biti problema sa nedostatkom energije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rusi „izgubili“ transportnu letelicu u svemiru (VIDEO)

Izvor: 011vodič.com, 28.Apr.2015

Svemirski brod „Progress“ koji je uz pomoć rakete Sojuz trebalo da dođe do Međunarodne svemirske stanice, izgubio je komunikaciju sa kontrolom leta.. Ruski stručnjaci pokušaće da kontaktiraju teretni svemirski brod u njegovom sledećem obilasku oko Zemlje. Radijski signal trenutno je van dometa,...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.