(VIDEO) RUSI U NEMAČKOJ BESNI NA POLICIJU: Prikrivate da su našu tinejdžerku silovali migranti

Izvor: Kurir, 27.Jan.2016, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) RUSI U NEMAČKOJ BESNI NA POLICIJU: Prikrivate da su našu tinejdžerku silovali migranti

Navodno silovanje 13-godišnje ruske devojčice u Berlinu od strane migranata pokrenulo je za vikend masovne proteste ruske zajednice u Nemačkoj. U čitavu priču se umešao i Sergej Lavrov, optuživši nemačke zvaničnike da prikrivaju istinu.

Hiljade Rusa u Nemačkoj izašli su na ulice tokom vikenda protestvujući protiv navodnog napada na jednu tinejdžerku, tvrdeći da policija prikriva istinu od javnosti u vezi njenog slučaja.

Sedam stotina demonstranata okupilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se samo ispred kancelarije kancelarke Angele Merkel u subotu.

Demonstranti su bili ljuti posle izveštaja na popularnoj ruskoj TV stanici "Channel One" da je 13-godišnja devojka iz rusko-imigrantske porodice bila oteta na putu do škole i brutalno silovana od strane azilanata "južnjačkog izgleda".

Međutim, Nemačka policija tvrdi da je nakon ispitivanja došla do zaključka da tinejdžerka Liza P. nije oteta niti silovana, već da je na seksualni kontakt sama pristala. Ipak, s obzirom da se radi o maloletnici tužioci istražuju dvojicu muškaraca zbog navodnog zlostavljanja dece.

Inače, starosna granica za stupanje u seksualne odnose u Nemačkoj je 14 godina dok se seks sa maloletnicima klasifikuje kao silovanje, što se generalno tumači kao zlostavljanje dece ukoliko se ne koristi nasilje.

Nestanak Lize F. je prijavljen 11. januara od strane porodice a ona se pojavila sutradan.

Ali u TV intervjuu koji je dala žena koja se predstavila kao tetka devojčice ona je rekla da je devojčica bila silovana od strane brojnih muškaraca u periodu od 30 sata koliko je nije bilo kući.

"Jasno je da je devojka nije nestala dobrovoljno na 30 sati", rekao je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare optužujući nemačke zvaničnike u politički motivisano prikrivanje zločina.

"Nadam se da se ovaj problem neće gurnuti pod tepih i da neće biti ponavljanja takvih slučajeva kao što je slučaj naše Lize", rekao je on.

Zanimljivo je da je Lavrov, ustvari, bio pitan o nemačko-ruskim odnosima ali je odlučio da odgovori otvoreno o nečemu što je postalo poznato kao "slučaj Liza".

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Frank Henkel je odgovorio rekavši da je zbunjen umešanosti Moskve u aktuelnu policijsku istragu, odgovorivši da se nemačka policija i tužioci pridržavaju zakona.

"Optužba da istražitelji nešto pokrivaju ne postaje tačna stalnim ponavljanjem", rekao je on.

(BBC)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.