VIDEO: Pao putnički boing u Rusiji, svi poginuli

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2016, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Pao putnički "boing" u Rusiji, svi poginuli

Putnički avion kompanije "Flaj Dubai" sa 62 putnika i članova posade srušio se u ruskom Rostovu na Donu, a svi koji su bili u letelici su stradali, prenose svetske agencije.

"Boing 738" na letu FZ981 iz Dubaija pao je oko 3.50h po lokalnom vremenu u blizini piste prilikom drugog pokušaja sletanja u uslovima slabe vidljivosti, navode mediji.

- Prema prvim podacima, avion je pao prilikom drugog pokušaja sletanja nekih 50 do 100 metara levo od piste - rekli su izvori >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz kontrole letenja, a prenose agencije.

Zvaničnici hitnih službi su rekli da su poginuli svi koji su bili na letu - 55 putnika i sedmoro članova posade.  Većina putnika bili su Rusi. Očevici kažu da je avion promašio pistu i da je eksplodirao kada je udario u zemlju.

"Flaj Dubai" je lou-kost kompanija sa sedištem u Dubaiju koja leti na više od 90 destinacija.

Ruski istražni komitet saopštio je da su najverovatniji uzroci pada putničkog aviona greška pilota povezana sa lošim vremenskim uslovima ili tehnička greška, prenose ruske agencije.

Guverner regiona Rostov Vasili Golubjev rekao je da će porodica svake žrtve dobiti milion rubalja, što je oko 14.800 dolara. On je na državnoj televiziji naveo da je u avionu bilo sedmoro dece.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije navelo je u saopštenju da šest članova posade nisu bili ruski državljani, ali nije navelo čiji su bili državljani.

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama i prijateljima poginulih u avionskoj nesreći na jugu Rusije i poručio da je priroritet pružiti pomoć svima koji su izgubili svoje voljene, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenose ruski mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

VIDEO: Arapski "boing" pao u Rusiji, svi mrtvi

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2016

Putnički avion arapske lou-kost kompanije "Flaj Dubai" sa 62 putnika i članova posade srušio se u subotu rano ujutru u ruskom Rostovu na Donu, a svi koji su bili u letelici su stradali, uključujući i četvoro dece, prenose svetske agencije. Ruska agencija Tas prenela je da je u avionu "boing 737-800"...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.