(VIDEO) OSTAO SAMO PEPEO: Ovako izgleda kamp u Brežicama posle požara

Izvor: Kurir, 23.Okt.2015, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) OSTAO SAMO PEPEO: Ovako izgleda kamp u Brežicama posle požara

Pretpostavlja se da je požar izazvan namerno jer su izbeglice protestovale zbog prespore registracije.

BREŽICE - Posle požara u kampu u Brežicama koji je izbio pre dva dana ostalo je veliko zgarište. Umesto šatora, koji su služili kao koliki-toliki zaklon migrantima, tamo se sada nalazi samo zemlja i pepeo.

Kako to sada izgleda može se videti na snimku koji je snimio jedan dron.

Inače, dok su u Brežicama čekali na prevoz u tranzitni centar severnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prema granici s Austrijom, izmučeni ljudi su zapalili deo šatora u naselju gde se sprovodila njihova registracija. Izgorelo je 27 od 50 šatora.

Policija sumnja da je požar izazvan namerno jer su izbeglice protestovale protiv presporih postupaka registracije. Požar je brzo ugašen, a oni prebačeni prema Šentilju.

(Jutarnji)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.