(VIDEO) Napadač iz Volgograda ostavio videoporuku roditeljima

Izvor: Press, 03.Jan.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Napadač iz Volgograda ostavio videoporuku roditeljima

Identitet volgogradskog bombaša, koji je na proleće 2012. primio islam i pridružio se dagestanskim teroristima, potvrdile su moskovske vlasti.

Pečenkin, koji je radio kao bolničar, ali je 2011. napustio kuću, otišao u Dagestan i promenio ime u Ansar al-Rusi, poručio je na video snimku svojim roditeljima da je u Dagestan otišao da bi "zadovoljio volju Alaha i dospeo u raj".

Njegov otac Nikolaj, opomenuo je svog sina da "se mane oružja, pre nego što postane >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << terorista", preneo je "Moskou tajms".

"Da li svi muslimani nose oružje? Vi ste jedini tako tvrdoglavi! Šta su ti skrivili ti ljudi? Ubijaćeš decu!", odgovorio je Pečenkinov otac Nikolaj na njegovu poruku.

Pečenkinova majka Fanazija, dodala je da je i ona muslimanka, ali je zamolila sina da se kloni nasilja

"Ne verujem da je Alah ikad rekao da treba ubijati ljude", poručila je ona, moleći sina da se vrati kući.

U odgovoru roditeljima, Pečenkin je, međutim, rekao da mu teško padanju njihove suze, ali da poruku nije hteo ni da pročita, da ga ona ne bi "skrenula s pravog puta" i "smekšala ga" i dodao da "nema nikakvu nameru da se vrati".

On je roditeljima poručio i da ne veruju svemu što o muslimanima čuju na televiziji i radiju, rekavši: "Mi ne ubijamo decu, ali ovde vidim mnogo njih koji plaču za svojim očevima".

Pečenkin je, takođe, odbacio poruku svoje majke da Kuran ne poziva vernike na ubijanje.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.