(VIDEO) NOV KAMERONOV GAF: Saosećam s turistima čije putovanje ometaju migranti!

Izvor: Kurir, 29.Jul.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) NOV KAMERONOV GAF: Saosećam s turistima čije putovanje ometaju migranti!

Ovo je britanski premijer rekao na vest da su izbeglice masovno nagrnule noćas u Evrotunel u očajničkom pokušaju da se dokopaju Britanije, pri čemu je poginuo jedan Sudanac!

LONDON/KALE - Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da je zabrinut zbog masovnog pokušaja izbeglica da kroz Evrotunel uđu u Britaniju, pri čemu je jedan Sudanac poginuo, ali saosećanje je izrazio turistima koji su "imali problema do dođu do Kalea zbog ovog incidenta"!

David Cameron >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << apologises to holidaymakers for the "disturbance" of a man who died after being hit by a lorry. pic.twitter.com/5iEbW5LvI4

"Taj događaj navodi na veliku zabrinutost... Veoma saosećam sa turistima koji su imali problema da dođu do Kalea zbog ovog incidenta. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da bi, u saradnji sa Francuzima, stali na kraj ovom problemu", rekao je jutros Kameron i dodao da će britanska vlada učiniti sve što može da bi rešila migrantsku krizu u Kaleu.

1 dead after 1,500 migrants storm Eurotunnel in France for 2nd night http://t.co/VmYpxsLaPB pic.twitter.com/blx0Qzw2wu

A u tom "incidentu" je stampedo od 2.000 nesrećnih izbeglica očajno pokušao u francuskom gradu Kaleu uđe u Evrotunel, koji povezuje Francusku i Eglesku ispod Lamanša, i probije se do Velike Britanije.

Foto: Printscreen YouTube

Poginuli nesrećnik je Sudanac star između 25 i 30 godina. Njega je udario kamion koji se iskrcavao sa trajekta koji povezuje francusku i englesku obalu Lamanša, naveo je policijski izvor. Time je ukupan broj migranata koji su preminuli u blizini terminala Evrotunela tako je porastao na devet od početka juna do danas.

Migranti pokušavaju da uđu u kamione i prevezu se u Britaniju (Foto: Printscreen YouTube)

"Nesreća se dogodila tokom noći, a u šest sati izjutra policija još ima mnogo posla. Oko ulaza u tunel se i dalje nalazi 500 do 1.000 migranata", rekao je taj izvor.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.