VIDEO: Krvavi pir džihadista u Jemenu, 48 mrtvih

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2016, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Krvavi pir džihadista u Jemenu, 48 mrtvih

Najmanje 48 jemenskih vojnika je ubijeno, a više desetina ranjeno u Adenu, u napadu bombaša-samoubice pripadnika Islamske države, javljaju agencije pozivajući se na vojne zvaničnike i lekare.

Meta napada su bili pripadnici vojske koji su se okupili da podignu platu u blizini baze na severoistoku Adena. Bombaš-samoubica je neprimetno ušao među vojnike dok su čekali ispred kuće šefa specijalnih snaga bezbednosti za Aden, pukovnika Nasera Sarea, u blizini baze El Savlaban, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i potom se razneo.

- Broj ubijenih je porastao na 48, a ranjeno je 84 pripadnika vojske - rekao je za AFP šef zdravstvene službe u Adenu Abdel Naser el Vali.

Vali je prvobitno rekao da je poginulo 40 vojnika, ali je upozorio da će taj broj verovatno rasti zbog toga što se neki nalaze u kritičnom stanju. Sarea je rekao da je bombaš "iskoristio okupljanje i detonirao eksploziv dok je bio među njima". Na poprištu eksplozije mogu se videti krvave mrlje i razbacane cipele, navodi AFP.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad, a u saopštenju je naveo da je bombaš-samoubica, "koji je želeo da postane mučenik", prošao kontrolni punkt pre nego što se razneo.

U El Savlabanu je pre osam dana izvršen sličan napad u kome je ubijeno 48, a ranjeno 29 vojnika. Jemenske vlasti mesecima vode kampanju protiv džihadista koji su aktivni na jugu i istoku siromašnog Jemena. ID i njeni teroristički rival Al Kaida su iskoristili sukob između vlasti u Jemenu i pobunjenih Huta koji kontrolišu prestonicu Sanu da ojačaju prisustvo u južnom delu zemlje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.