(VIDEO) KAKO SU TERORISTI NAVUKLI RUSE NA VRAT: Napali ih mitraljezom, ovi im poslali bombardere

Izvor: Kurir, 02.Okt.2015, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) KAKO SU TERORISTI NAVUKLI RUSE NA VRAT: Napali ih mitraljezom, ovi im poslali bombardere

Borci Al Nusre objavili snimak na kojem se vidi kako iz mitraljeza pucaju na ruske avione, a dan kasnije snimak kako im Rusi ruše celu bazu.

Na Fejsbuk kanalu jedne frakcije Al Nusre pojavio se snimak koji je okačen dan pre početka vojne akcije Rusiji u Siriji, a u kojem se vidi kako borci pucaju na ruske avione za koje se može pretpostaviti da su samo izviđačke letelice.

Teroristi su probali da uveličaju sebe, tako što su objavili pokušaj obaranja nekog aviona >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mitraljezom koji se nalazi na automobilu a u potpisu vide stoji da se radi o gradu Hama.

Ovo bi verovatno bio samo jedan u nizu marketinških pokušaja terorista da uveličaju svoje borce, da se dan kasnije nije pojavio snimak, koji je Kurir već objavio, a na kojem se vidi kako ruski bombarder baca rakete upravo blizu mesta odakle su džihadisti prethodno pucali.

Na oba snimka se vidi isti borac Al Nusre (posle 0:6 minuta i 1:42 minuta), a po konfiguraciji terena se može videti i da se radi o istom mestu.

Zanimljivo je i to da je snimak uspešne ruske akcije izbrisan sa Fejsbuk strane ove organizacije, jer se na njemu vidi kako se borci Al Nusre skrivaju pred naletom ruskih bombardera.

Pogledajte snimak urađen dan pre bombardovanja



A evo snimka na dan bombardovanja

(R.M.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.