VAŽNI RAZGOVORI: Erdogan telefonom s Putinom, Makronom, Trampom o operaciji u Siriji

Izvor: Večernje novosti, 23.Jan.2018, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAŽNI RAZGOVORI: Erdogan telefonom s Putinom, Makronom, Trampom o operaciji u Siriji

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o turskoj vojnoj operaciji na severozapadu Sirije, a prethodno je razgovarao i sa Makronom Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Vladimirom Putinom o turskoj vojnoj operaciji na severozapadu Sirije, a prethodno je o tome razgovarao i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, javljaju agencije.Istovremeno, neimenovani visoki zvaničnik američke administracije rekao je da će i predsednik SAD Donald Tramp uskoro imati telefonski razgovor sa Erdoganom kako bi izrazio zabrinutost zbog turske ofanzive protiv kurdskih snaga na severozapadu Sirije, navodi "Rojters".Pročitajte još - Erdogan: Mi se ne povlačimo!Isti zvaničnik je naveo da su turski zvaničnici poslali "konfliktne signale" u vezi s razmerama ofanzive protiv kurdskih Jedinica za zaštitu naroda (YPG), koje uživaju podršku SAD, u sirijskom regionu Afrinu."Moraćemo da vidimo kako se situacija razvija na terenu. Ali, naša poruka je jedinstvena. Pozvaćemo ih da ograniče upad koliko god je to moguće, i to ćemo ceniti", rekao je američki zvaničnik.Drugi, takođe, neimenovani zvaničnik administracije SAD rekao je da Tramp planira da sa Erdoganom razgovara u sredu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Erdogan razgovarao s Putinom,Trampom i Makronom o operaciji u Siriji

Izvor: Blic, 24.Jan.2018, 00:40

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je danas telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o turskoj vojnoj operaciji na severozapadu Sirije, a prethodno je o tome razgovarao i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, javljaju agencije...Istovremeno, neimenovani visoki zvaničnik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.