VATIKANLIKS Tajna dokumenta iz vrha katoličke crkve otkrila SVEŠTENIKOVA LJUBAVNICA

Izvor: Blic, 17.Mar.2016, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATIKANLIKS Tajna dokumenta iz vrha katoličke crkve otkrila SVEŠTENIKOVA LJUBAVNICA

Španski sveštenik Anhel Lusio Valeho Balda priznao je da je odgovoran što su se tajni dokumenti iz Vatikana našli u javnosti. Balda tvrdi da su ovi postupci rezultat kombinacije seksualne privlačnosti žene koja je optužena kao saučesnik i njenih ucena.

Ovaj španski sveštenik ispitan je u okviru procesa Vatikanliks II u kojem se pet osoba suočava sa kaznom zatvora do osam godina. Tokom saslušanja, koje je trajalo tri sata, Balda je najviše govorio o svom odnosu sa Frančeskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Šauki, udatom konsultantkinjom za odnose sa javnošću.

Pročitajte još:

Njih dvoje su bili članovi komisije koju je oformio papa Franjo kako bi radili na finansijskom fondu Vatikana i predložili reforme koje bi poboljšale tok novca ka siromašnima.

"Da, prosledio sam dokumenta", rekao je Balda španskom sudu.

Priznao je i da je jednom od autora dao 87 lozinki kako bi pristupio elektronskim dokumentima i imejl računima Vatikana.

Za svoju nekadašnju ljubavnicu i saradnicu Frančesku tvrdi da ga je izmanipulisala, ali i da je špijun italijanske obaveštajne službe.

Balda je rekao da se osećao ugroženo kao sveštenik, te je ispričao kako mu je Frančeska ušla u hotelsku sobu u Firenci.

"Osećao sam se kao da nemam izlaz i te situcije", rekao je i dodao da su mu Frančeska i njen suprug slali preteće poruke, pogotovo nakon što je rad komisije završen.

Frančeska Šauki, koja je u poodmakloj trudnoći, takođe je bila na saslušanju. Negirala je urotu sa sveštenikom i njegovom asistenkinjom u vezi sa odavanjem poverljivih informacija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sveštenik: Podlegao sam njenim čarima i izdao papu

Izvor: Mondo, 17.Mar.2016

Španski sveštenik Anhel Lusio Valeho Balda priznao je da je odgovoran što su se tajni dokumenti iz Vatikana izašli u javnosti...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Otac Balda je istakao da su ti postupci rezultat kombinacije seksualne privlačnosti žene koja je optužena kao saučesnik i njenih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.