Uzbuna u Briselu: Eksplozija, pucnjava i povici Alahu akbar

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jun.2017, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbuna u Briselu: Eksplozija, pucnjava i povici "Alahu akbar"

Belgijska vojska "neutralisala" je osobu koja je, kako je rečeno, nosila pojas sa eksplozivom na glavnoj železničkoj stanici u Briselu. Mediji prenose da je policija upucala muškarca sa eksplozivom i da je odjeknula i manja eksplozija na stanici koja je odmah evakuisana.

- Dogodio se incident na centralnoj stanici. Osoba je nosila eksploziv oko pojasa. Vojnici su neutralisali tu osobu - rekao je portparol policije novinarima, prenosi Rojters.

Policija je evakuisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << glavni trg u Briselu i blokirala oblast kod centralne stanice. Portparol vatrogasne službe Pjer Mej je potvrdio da se desila neka vrsta eksplozije na Centralnoj stanici.

Belgijsko tužilaštvo saopštilo je da se eksploziju koju je na železničkoj stanici u Briselu izazvao muškarac tretira kao teroristički napad.

- To se smatra terorističkim napadom - rekao je tužilac Erik van der Sipt na konferenciji za novinare ispred stanice u Briselu.

Nešto kasnije saopštio je da je napadač mrtav.

- Za sada nemamo nikakvu predstavu o njegovom identitetu - rekao je tužilac.

Televizijska stanica HLN izveštava da je muškarac uzvikivao "Alahu akbar". I agencija AFP javlja da jedan od očevidaca tvrdi da je muškarac s eksplozivnim prslukom vikao "Alahu akbar".

Očevici su naveli da je prvo u zgradi stanice eksplodirao kofer, nakon čega su vojnici spazili muškarca koji je nosio eksplozivni prsluk i odmah su ga upucali.

Explosions and possible terror attack in #Brussels. Looks very serious... pic.twitter.com/nodI2lNvO7— Roman Pable (@RomanPable) June 20, 2017

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.