Užas u vrtiću: Decu bola iglama, drogirala, mučila

Izvor: Mondo, 25.Nov.2017, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užas u vrtiću: Decu bola iglama, drogirala, mučila

Kineske vlasti uhapsile su ženu osumnjičenu da je zlostavljala decu u vrtiću u Pekingu, u slučaju koji je izazvao bes širom Kine.

Foto: AP Photo/Ng Han Guan

Policija u pekinškoj oblasti Čaojang saopštila je da je istraga o zlostavljanju u vrtiću kompanije RYB čije je sedište u Pekingu, dovela do hapšenja 22-godišnje žene osumnjičene za zlostavljanje dece.

Žena je identifikovana samo po prezimenu Liju.

Desetine uznemirenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << roditelja okupilo se nedavno ispred tog vrtića zahtevajući odgovore, nakon navoda da su neka deca bila zlostavljana i maltretirana.

Deca su navodno bila žrtve i seksualnog zlostavljanja.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Skandal je izbio pošto su kineski mediji objavili navode roditelja koji tvrde da su im deca maltretirana, kažnjavana, primoravana da uzimaju neidentifikovane bele pilule, kao i da su primetili modrice na njihovim telima i ubode iglom.

Na društvenim mrežama pojavile su se slike navodnih povreda kod dece, pre nego što su kineski Internet cenzori započeli brisanje postova, preneo je AP.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.