Užas u Sidneju:Vikao Alahu akbar, pa izbo prolaznike

Izvor: Mondo, 13.Avg.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užas u Sidneju:Vikao "Alahu akbar", pa izbo prolaznike

Muškarac koji je imao nož u ruci i vikao "Alahu akbar" pokušao je danas da izbode nekoliko osoba u Sidneju i ranio jednu ženu, pre nego što su ga građani zaustavili, naveli su policija i svedoci.

Policija je saopštila da istražuje da li je napad povezan sa smrću žene čije je telo kasnije pronađeno u stanu u ulici u kojoj je izbodena povređena žena.

Svedoci su naveli da je muškarac nosio kuhinjski nož dug 30 centimetara kada je pokušao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da izbode više ljudi kod prometne raskrsnice u najvećem gradu Australije, oko 14.00 po lokalnom vremenu.

Policija je saopštila da je napadač uhapšen i da je žena koja je prebačena u bolnicu u stabilnom stanju.

Dodala je da je telo druge žene otkriveno u stanu oko 15.15.

POGLEDAJTE:



Izvor: YouTube/The Guardian

Policijski zvaničnik Gevin Vud odao je priznanje građanima koji su savladali napadača, ocenivši da je reč o "izuzetno hrabrim ljudima". Vud je rekao da deluje da napadač nije bio isprovociran i da je delovao sam.

Jedan od svedoka rekao je novinarima da je napadač uzvikivao rečenice s verskom tematikom, a da je potom vikao policajcima da želi da ga ubiju.

Policija je navela da je napadač koristio frazu "Alahu akbar", što na arapskom znači "Bog je veliki".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.