Utopilo se osam migranata u Egeju

Izvor: Radio 021, 24.Dec.2015, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utopilo se osam migranata u Egeju

Osam migranata, među kojima šestoro dece, utopilo se u Egejskom moru kod turske zapadne obale kada je potonuo njihov brodić na putu za grčko ostrvo Lezbos.

Četrnaest putnika broda vode se kao nestali i turska obalska straža ih traži. I pored zimskih temperatura zbog kojih je prelaz preko Egeja još opasniji, migranti i dalje idu tim putem ka Evropi, mada u manjem broju, objavile su vlasti.

Zbog pada tražnje krijumčari sada nude prevoz za 500 dolara po osobi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dok su letos tražili 1.200 dolara. Međutim potapanja brodova su i dalje svakodnevna.

Trinaest osoba, uglavnom dece, udavilo se u noći između utorka i srede kada je brod koji je prevozio migrante iz Turske potonuo kod grčkog ostrva Farmakonisi u istočnom delu Egejskog mora. Dan pre toga 11 migranata, među kojima troje dece, izgubilo je život u sličnoj nesreći kod obala Turske.

Prema podacima Međunarodne organizacije za migracije (IOM), u Evropu je do sada došlo više od milion ljudi, a gotovo 3.700 osoba se udavilo na tom putu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.