Ustavni sud BiH presudio u korist Davora Dragičevića: Povreda prava na život

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jun.2021, 16:13

Ustavni sud BiH presudio u korist Davora Dragičevića: Povreda prava na život

Ustavni sud Bosne i Hercegovine (BiH) u srijedu 23. juna utvrdio je da su Davoru Dragičeviću, ocu stradalog mladića Davida Dragičevića iz Banje Luke, povrijeđena ljudska prava i osnovne slobode garantovane Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda. Apelaciju koja je uvažena podnio je prije dvije godine advokat Ifet Feraget, koji zastupa porodicu Dragičević. U kratkoj informaciji Ustavni sud BiH navodi da je odlučujući po apelaciji Davora Dragičevića...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ustavni sud BiH: Porodici Davida Dragičevića povrijeđena ljudska prava

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jun.2021

SARAJEVO - Ustavni sud Bosne i Hercegovine zaključio je da su povrijeđena ljudska prava Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića iz Banjaluke Davida, garantovana Ustavom BiH i Evropskom konvencijom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Istraga smrti mladića i nakon tri godine JOŠ U TOKU: Ustavni sud BiH utvrdio da su Davoru Dragičeviću POVREĐENA LJUDSKA PRAVA i slobode

Izvor: Blic, 23.Jun.2021

Ustavni sud BiH utvrdio je da su Davoru Dragičeviću, ocu stradalog mladića Davida Dragičevića, povređena ljudska prava i osnovne slobode. Ustavni sud ističe da je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka trebalo 100 dana da definiše krivično delo, te da je istraga i nakon tri godine još u toku.

Nastavak na Blic...

Ustavni sud BiH presudio u korist Davora Dragičevića: Povreda prava na život

Izvor: Danas, 23.Jun.2021

Ustavni sud Bosne i Hercegovine (BiH) danas je utvrdio je da su Davoru Dragičeviću, ocu stradalog mladića Davida Dragičevića iz Banje Luke, povređena ljudska prava i osnovne slobode garantovane Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.