Izvor: B92, 11.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešni pregovori o nemačkoj vladi

Berlin -- Predstavnici konzervativnih stranaka i SPD-a saopštili su da su uspešno okončani pregovori o stvaranju koalicione vlade.

Danas su se pregovarački timovi Hrišćansko-demokratske unije, Hrišćansko-socijalne unije i Socijaldemokratske partije Nemačke sporazumeli o preostalim spornim temama, čime je otvoren put da Bundestag 22. novembra izabere šeficu CDU-a Angelu Merkel za prvu kancelarku u istoriji SR Nemačke.

"Ugovor o drugoj velikoj koaliciji u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SR Nemačke je gotov. On nudi šansu za prevazilaženje privredne krize. Reforme će biti nastavljene", rekla je Angela Merkel u Berlinu.

Konzervativno-socijaldmeokratska vlada postojala je u Nemačkoj samo još jednom, od 1966. do 1969. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.