Uspeh austrijske policije: Hvatali dilera uhapsili ubicu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Sep.2017, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspeh austrijske policije: Hvatali dilera uhapsili ubicu

Austrijska policija postavila je zamku Srđanu P. (24) iz Banjaluke zbog sumnje da se bavio trgovinom narkotika, ali se posle njegovog hapšenja ispostavilo da Srđana juri i crnogorska policija zbog sumnje da je 2015. godine u Budvi hicima iz snajperske puške likvidirao Gorana Đuričkovića, zeta proslavljenog Zvezdinog fudbalera Vladimira Petrovića Pižona!

Kako pišu austrijski mediji, Srđan se "upecao" u zamku koju mu je postavila austrijska policija pokrajine Štajerske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i Savezne kriminalističke službe. Opsežna istraga i nadzor kojima je u Beču bila podvrgnuta banda sa Balkana, početkom avgusta je završena hapšenjem osumnjičenih.

- Policajci, koji su prikriveno delovali, lažno su organizovali prodaju veće količine narkotika u Beču s ciljem da, kako su proširile glasine u podzemlju, "razviju bandu". Plan im je u potpunosti uspeo, tako da se Srđan P. pojavio sa više od 4,6 kilograma kokaina koji je hteo da proda jednom posredniku. Međutim, umesto novca, njemu su na ruke stavljene lisice i Srđan P. se našao u pritvoru zajedno sa saučesnikom, državljaninom Bosne i Hercegovine - preneli su austrijski mediji reči sagovornika iz policijske istrage.

Goran Đuričković smatran je poznatim budvanskim ugostiteljom, ali i šefom budvanskog klana. Ubijen je 27. oktobra 2015. nekon što je iz bašte svog lokala Old fišermans pab izašao na budvansko šetalište. To je, ujedno, bio i bio treći pokušaj njegove likvidacije. Prvi put je, umesto Đuričkovića, smrtonosni rafal ispaljen u Sašu Markovića, da bi dva meseca kasnije akcijom saobraćajne policije u Kotoru osujećena druga planirana likvidacija. U Kotoru su tada uhapšeni Gregori Majkl Feraris (24) iz Johanezburga u Južnoj Africi i Cetinjanin Aleksandar Marković. Feraris je tužiocu priznao da je postojao plan za ubistvo Đuričkovića i da je on sa Markovićem iznajmio stan i motor u Budvi. Feraris je tada ispričao i da ga je angažovao Marković da po nalogu, zasad nepoznate osobe, ubije Đuričkovića. Međutim, posle dva meseca provedena u pritvoru Ferarsi je izneo odbranu i tužiocu ispričao sasvim drugačiju verziju događaja! Naveo je da nije povezan s optužbama za koje se tereti, te da mu je policija diktirala izjavu koju je kasnije morao da potpiše u kotorskoj policiji.

Međutim, u prvom trenutku austrijske vlasti nsiu znale da su ulovile "krupnu ribu", mnogo krupniju nego što su očekivali. Tek posle upoređivanja otisaka prstiju i DNK ustanovljeno je da je Srđana P. traži i crnogorsko pravosuđe zbog optužbi da je 2015. godine snajperskim hicem ispaljenim sa bedema starog budvanskog grada, sa udaljenosti od oko 70 metara, ubio Budvanina Gorana Đuričkovića koji je bio na šetalištu ispred svog lokala. Istragom je utvrđeno da je Srđan P. sa bedema starog budvanskog grada prema Đuričkoviću ispalio tri hica. Dva metka pogodila su zidine, a metu je pogodio samo jedan metak, ali i on je bio dovoljan da Đuričković ostane na mestu mrtav. Dva dana kasnije u uvali Platamun, nedaleko od Budve, nađeni su ostaci spaljenog skutera. Nepobitno je utvrđeno da je atentator posle ubistva Đuričkovića pobegao morem, a na ostacima skutera nađeni su tragovi koji, prema pisanju crnogorskih medija, ukazuju na Srđana P. kao mogućeg Đuričkovićevog ubicu.

* Novi detalji zločina u Beču: Oteo ženu, pa ubio Pericu?!

* Ubio Srbina, pa umakao na Kosovo?

* Šok posle ubistva srpskog ugostitelja: Beč tuguje za Pericom

* Pohapšeni članovi srpske bande: Krali renoe po Parizu i Beču

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.