Izvor: B92, 06.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro zabrana proizvodnje i prodaje igračaka-pištolja

Njujork -- Donošenje zakona o zabrani proizvodnje, prodaje i posedovanja svih igračaka u obliku revolvera biće ubrzano u njujorškoj skupštini nakon što su policajci na Novu godinu ubili sedamnaestogodišnjaka koji im je pretio pištoljem, za koji se kasnije ispostavilo da je igračka. Sličnih slučajeva bilo je i ranije, a policajci tvrde da su sva ubistva počinjena "u nužnoj odbrani". Prema važećem zakonu, zabranjena je prodaja revolvera koji izgledaju kao pravi, a dozvoljena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prodaja igračaka obojenih jakim bojama. Zaključeno je da je obojene revolvere lako prebojiti kako bi izgledali kao pravi.

Do sada nije predloženo kolike će i kakve biti kazne prodavcima nedozvoljenih igračaka. Više velikih njujorških prodavnica igračaka već je dobrovoljno prestalo da prodaje ove igračke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.