Ursula planira da digne EU i za to potroši ogroman novac

Izvor: B92, 12.Nov.2019, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ursula planira da digne EU i za to potroši ogroman novac

Pariz -- Novoizabrana predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen namerava da potroši skoro trećinu evropskog budžeta za spoljnopolitičke ciljeve EU.

"Želim da izgradim pravu geopolitičku Komisiju, okrenutu više ka spolja, Evropu koja brani naše zajedničke interese u svetu", rekla je Fon der Lajen na Pariskom forumu o miru.

Aktuelni predlog EK za sledeći dugoročni budžet takođe predviđa povećanje od 30 odsto za angažovanje u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << susedstvu i svetu, a uključuje i razvoj fondova i humantiarnu pomoć.

Ona je rekla da u narednom budžetu želi da EK potroši 30 odsto više na spoljno delovanje i daj novac potroši efikasnije i više strateški, prenosi politico.eu.

Fon der Lajen je istakla da je neophodno da EU igra veću ulogu na svetskoj sceni, da podrži multilateralizam i suoči se sa globalnim izazovima, kao što su klimatske promene, digitalizacija, migracije i siromaštvo.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fon der Lajen: Želim da Evropa bude jači geopolitički akter, uložiću TREĆINU BUDŽETA

Izvor: Blic, 12.Nov.2019

Novoizabrana predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izrazila je nameru da potroši skoro trećinu evropskog budžeta za spoljnopolitičke ciljeve, kako bi EU postala snažniji geopolitički akter.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.