Urednik portala Vostok maltretiran od strane graničnog policajca na Sremskoj Rači

Izvor: Vostok.rs, 19.Feb.2024, 12:14

Urednik portala Vostok maltretiran od strane graničnog policajca na Sremskoj Rači

Danas, 18. februara 2024. godine, u 17 časova pri prelasku iz Srbije u Republiku Srpsku, na prelazu Sremska Rača, od strane graničnog policajca MUP-a Srbije izvršen je pretres vozila, ličnih stvari i pretres do gole kože. 
Iako je urednik objasnio da se nalazi na poslovnom putu, policajac MUP-a Srbije Starčević je nastavio sa pretresom i počeo da vređa urednika i da preti da može da bude još gore. Posle pretresa, urednik je pušten bez ikakvog zapisnika. U svom obraćanju policajac Starčević je rekao uredniku Vostoka: „j...la te i Rusija i Vostok i Putin, ovde sam ja Putin“. Pošto je policajac Starčević upoznat sa činjenicom da je urednik Vostoka i rezervista 63. padobranske brigade, dobijeni su slični opisi 63. kao i u vezi Rusije: „j....la te 63. sve pi..ice neke i manekeni“. Redakcija Vostoka će ovaj slučaj pratiti i žaliće se MUP-u Srbije, te obaveštavati javnost o ovom incidentu. Pokušaćemo da saznamo da li je ovo lično mišljenje policajca hrvatskog porekla Starčevića ili tiho uvođenje sankcija Rusiji na još jednom polju. Najružnije je što je ovo maltretiranje doživljeno u zemlji Srbiji, na prelazu između jedne srpske države u drugu i to od službenog lica koje na sebi nosi grb Srbije. Čak i u NATO zemljama se ovakva maltretiranja nisu do sada dešavala. Za zainteresovane medije i građane koji žele da saznaju više, broj telefona granične policije (MUP RS) na Rači je 022 614 759, a kontakt Vostoka je urednik@vostok.rs.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.