Uragan Majkl pogodio Floridu, moguća tornada

Izvor: RTS, 10.Okt.2018, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan "Majkl" pogodio Floridu, moguća tornada

Zvaničnici u Južnoj Karolini kažu da ih više brinu tornada nego poplave koje će, kako meteorolozi upozoravaju, doneti uragan "Majkl", koji je pogodio Floridu.
Nacionalna meteorološka služba saopštila je da su tornada moguća širom severozapadne Floride, jugoistočne Džordžije i Južne Karoline do četvrtka ujutro, kada uragan "Majkl" bude pogodio te oblasti, prenosi AP.

Komandant službe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za upravljanje vanrednim situacijama u okrugu Bofort Nil Beksli rekao je da bi tornada, koja će doneti uragan, mogla da se brzo formiraju kako uragan bude slabio.
Inače, Južnu Karolinu je 2004. pogodilo 47 tornada za dva dana kada je tropska oluja "Frensis" krenula ka severu sa severozapadnog dela Floride, podseća američka agencija.
Pored tornada, meteorolozi prognoziraju i poplave usled obilnih kiša, kao i udare vetrova koji bi mogli da ruše drveće i dalekovode.
Inače, uragan "Majkl" pogodio je oblast u blizini grada Meksiko Bič u saveznoj američkoj državi Floridi jačinom uragana četvrte kategorije, saopštio je Nacionalni centar za uragane.  
Uragan je izazvao smrtonosne olujne talase donoseći sa sobom vetrove jačine 250 kilometara na čas, prenosi AP. 
Snažni vetrovi uragana srušili su i pojedine objekte u mestu Panama siti bič. 
Prethodno je uragan "Majkl" prerastao u uragan kategorije četiri pre nego što je pogodio Floridu, dok je 500.000 ljudi savetovano da se evakuiše. 
"Vreme za evakuaciju duž obale je prošlo", napisao je ranije danas na Tviter nalogu guverner Floride Rik Skot i dodao "ako odlučite da ostanete u zoni evakuacije morate odmah da tražite sklonište".
Predsednik SAD Donald Tramp proglasio je vanredno stanje u celoj Floridi, preneo je Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uragan Majkl pogodio Floridu brzinom od 250 kilometara na čas

Izvor: Beta, 10.Okt.2018

Uragan Majkl, najjači koji je zahvatio američko kopno u poslednjih 50 godina, pogodio je američku saveznu državu Floridu potencijalno razornim vetrom brzine 250 kilometara na čas.Oluja je pogodila severozapadni deo poluostrva, gde je poplavila ulice, obarala drveće, izazvala nestanak struje i prekid...

Nastavak na Beta...

Uragan „Majkl“ pogodio Floridu

Izvor: Danas, 10.Okt.2018

Vlažan vazduh, topla voda u Meksičkom zalivu i idealni vetrovi pogodovali su uraganu "Majkl" satima pre nego što je udario na Floridu i potvrdio naše najgore strahove, izjavio je istraživač uragana Brajan Mek Noldi, prenosi AP. Članak Uragan „Majkl“ pogodio Floridu se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

HITNO UPOZORENJE! POPLAVE NAJMANJE TREBAJU DA BRINU AMERIKU: Uragan Majkl donosi nešto mnogo STRAŠNIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2018

Uragan Majkl pogodio je danas oblast u blizini grada Meksiko Bič u saveznoj američkoj državi Floridi..Zvaničnici u Južnoj Karolini kažu da ih više brinu tornada nego poplave koje će, kako meteorolozi upozoravaju, doneti uragan Majkl, koji je danas pogodio Floridu...Nacionalna meteorološka služba...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.