Umro predsednik Tunisa

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2019, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro predsednik Tunisa

Predsednik Tunisa Bedži Kaid Esebsi, prvi demokratsko izabran lider te zemlje, umro je danas u 93. godini, saopšteno je iz njegove kancelarije.

Zvaničnik iz kancelarije predsednika rekao je za AP da je Esebsi umro jutros u vojnoj bolnici u Tunisu gde je prethodne noći bio prebačen.

To je bio treći put da je prebačen u vojnu bolnicu u poslednjih nekoliko nedelja.

Po Ustavu Tunisa, predsednik parlamenta preuzima dužnost šefa države na 45 do 90 dana >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dok se organizuju izbori.

Esebsi je 2014. postao prvi demokratski izabrani predsednik Tunisa posle Arapskog proleća. Nedavno je objavio da se neće kandidovati na izborima u novembru, i naveo da zemlju treba da vodi mlađa osoba.

On je tokom juna dva puta bio u bolnici. Na snimku koji je njegov kabinet objavio, sa sastanka s ministrom odbrane u ponedeljak, predsednik je bio vidljivo slab.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Tunisa ponovo u bolnici

Izvor: Danas, 25.Jul.2019

Predsednik Tunisa Bedži Kaid Esebsi (92) prebačen je u vojnu bolnicu treći put u poslednjih nekoliko nedelja. Članak Predsednik Tunisa ponovo u bolnici se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.