Umro lider sirijskih pobunjenika

Izvor: B92, 18.Nov.2013, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro lider sirijskih pobunjenika

Damask -- Vrhovni komandant sirijskih pobunjenika Abdul Kadir al-Saleh preminuo je od povreda zadobijenih u vazdušnom napadu snaga Bašara al-Asada u blizini Alepa.

Napad u kom je ranjen Abdul Kadir al- Saleh izvršen je u četvrtak, 14. novembra, objavili su pobunjenici.

Portparol pobunjeničke grupe "Liva al-Tahid" izjavio je da je al-Saleh, vođa te organizacije, preminuo sinoć, kao i da je vlast preuzeo njihov politički lider Abdul Aziz Salama, preneo je britanski BBC.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Liva al-Tahid" (Bataljon monoteizma) je formiran u julu 2012. godine u cilju ujedinjenja više pobunjeničkih grupa koje su ratovale sa vladinim snagama na području Alepa. Krajem istog meseca je ta grupa povela pobunjeničku ofanzivu na taj sirijski grad.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo vođa sirijskih pobunjenika

Izvor: RTS, 18.Nov.2013

Od povreda zadobijenih u vazdušnom napadu preminuo vrhovni komandant sirijskih pobunjenika Abdul Kadir el Saleh.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.