Izvor: B92, 04.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro "Lovac na krokodile"

Brizbejn -- Stiv Irvin, australijski istraživač poznat po emisijima o krokodilima, preminuo tokom snimanja dokumentarca od posledica uboda raže.

Stiv Irvin je stekao svetsku slavu kao neustrašiv poznavalac krokodila i australijske divljine. Zahvaljujući ogromnom entuzijazmu kojim je prenosio svoje znanje i često vrlo opasnim situacijama iz kojih se s lakoćom izvlačio, Irvinove pustolovine su vrlo brzo prešle granice rodne Australije.

"Bio je jedinstven. Bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je omiljen ne samo u Australiji nego i širom sveta", rekao je Džon Hauard, premijer Australije.

Harizmatični Stiv Irvin je ceo život proveo sa životinjama. "Park za reptile" koji su držali njegovi roditelji pretvorio je u jednu od najposećenijih turističkih atrakcija u Australiji, proslavio se nekovencionalnom serijom dokumentaraca, a čak ni žestoke kritike što je pre dve godine hranio krokodila sa jednomesečnim sinom u naručju nisu mu smanjile popularnost.

"Svet je danas izgubio velikog i strastvenog zaštitnika životinjskog carstva i divljine. Umro je radeći ono što najviše voli i najbolje ume", kazao je Džon Stejton, Irvinov prijatelj.

Irvin je umro u 44. godini snimajući novi serijal pod nazivom "Najopasnije životinje u okeanu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.