Umro Butros Butros Gali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Butros Butros Gali

Nekadašnji generalni sekretar UN Butros Butros Gali umro je u 94 godini, saopštile su danas UN. 

Butros Gali je bio na čelu UN u vreme raspada bivše SFRJ od januara 1992. do decembra 1996.

Egipatski dplomata i političar bio je profesor međunarodnog prava i autor brojnih naučnih radova, a do izbora za šestog generalnog sekretara UN bio je ministar spoljnih poslova Egipta.

Vest o smrti Butrosa Galija saopštena je danas na početku sednice Saveta bezbednosti UN koji mu je minutom ćutanja odao poštu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preminuo nekadašnji generalni sekretar UN Butros Butros Gali

Izvor: Radio 021, 16.Feb.2016

Nekadašnji generalni sekretar UN Butros Butros Gali preminuo je u 94. godini, saopštile su danas UN...Butros Gali je bio na čelu UN u vreme raspada bivše SFRJ od januara 1992. do decembra 1996. godine...Egipatski dplomata i političar bio je profesor međunarodnog prava i autor brojnih naučnih radova,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.