Umrla Margaret Tačer

Izvor: OkRadio.rs, 08.Apr.2013, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla Margaret Tačer

Margaret Tačer, čuvena britanska premijerka, poznata kao "čelična lejdi", preminula je danas od moždanog udara, javlja BBC.   Margaret Tačer je bila premijer Velike Britanije od 1979. do 1990. godine i bila je prva žena na toj poziciji. Za vreme njene vladavine Britanije je doživela snažan privredni razvoj, posebno tokom 80-tih godina prošloga veka kada je u isto vreme predsednik SAD bio Ronald Regan. Premijer Velike Britanije Dejvid Kameron rekao je da Engleska izgubila velikog vođu, veliku premijerku i veliku Britanku. Njena deca su saopštila je da je Margaret Tačer umrla danas mirno u snu posle moždanog...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Preminula Margaret Tačer

Izvor: Akter, 08.Apr.2013

Bivša britanska premijerka Margaret Tačer preminula je jutros od moždanog udara u 87. godini, saopštio je njen portparol.

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.