Ultimatum Morsiju: Do sutra u 17 sati da podnese ostavku

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jul.2013, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ultimatum Morsiju: Do sutra u 17 sati da podnese ostavku

Demonstranti u Egiptu upali su u sedište Muslimanskog bratstva predsednika Mohameda Morsija u Kairu, i dali predsedniku rok do sutra u pet popodne da podnese ostavku.

S druge strane, kako prenosi zvanična egipatska novinska agencija MENA, pet ministara na sastanku razmatra podnošenje ostavki da bi se priključili masovnim protestima protiv Morsija. MENA navodi da su to ministri komunikacije, turizma, pravnih pitanja, životne sredine i komunualnih poslova, koji su se sastali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u

Ministarstvu komunikacija.

Demonstranti su pozvali vojsku i policiju da im se otvoreno i nedvosmisleno pridruže. U Egiptu su juče održani masovni protesti zbog narodnog nezadovoljstva Morsijevom vlašću i Muslimanskim bratstvom koje ga podržava.

Uveče su buknuli sukobi ispred sedišta Bratstva u Kairu, između Morsijevih pristalica koje su se zabarakadirale unutar zgrade i mladih demonstranata koji su je gađali "molotovljevim koktelima" i kamenjem. Posle okršaja koji trajao čitave noći, demonstranti su uspeli da upadnu u šestospratno zdanje, lomeći nameštaj, slike Morsija i razbacujući dokumentaciju, javlja novinar agencije AP sa lica mesta.

Na snimcima lokalne televizije vide se slomljeni prozori, crni zidovi i kako se dim vije iz zgrade.

Portparol Ministarstva zdravlja rekao je za državnu televiziju da je najmanje 16 ljudi poginulo širom zemlje u jučerašnjim protestima, od čega šest u sedištu Bratstva u Kairu. On je dodao da je najmanje 781 osoba povređena.

Jučerašnje demonstracije bile su najveće u Egiptu od svrgavanja bivšeg predsednika Hosnija Mubaraka u februaru 2011. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Demonstranti traže ostavku Morsija

Izvor: Akter, 01.Jul.2013

Demonstranti u Egiptu upali su u sedište Muslimanskog bratstva i dali predsedniku rok do utorka u 17h da podnese ostavku

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.