Ulični izvođači osuđeni zbog ismevanja vlasti: Očito da su predstavu izvodili svesno“

Izvor: B92, 30.Okt.2019, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulični izvođači osuđeni zbog ismevanja vlasti: "Očito da su predstavu izvodili svesno“

Jangon -- Sud u Mjanmaru osudio je ulične izvođače na godinu dana zatvora i teškog rada zbog predstave u kojoj je na satiričan način kritikovana uloga vojske u politici.

Petorica izvođača uhapšena su nakon predstave za vreme Tangjata, stoletnog tradicionalnog festivala, preneo je Rojters.

Tokom svojih predstava, koje su objavljivali i na društvenim mrežama, izvođaci su kritikovali ulogu vojske u parlamentu i delili slike psa u vojnoj uniformi.

"Očito >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da su predstavu izvodili svesno i s namerom. Trupu proglašavam krivom“, rekao je danas sudija Tun Kjo.

"Ne prihvatam ovakva ovlašćenja pravosuđa. Nije važno radi li se o jednom danu ili jednoj godini“, kazao je novinarima nakon presude 28-godišnji Zajar Lvin, jedan od petorice izvođača.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.