Ulazak u Srbiju uz negativan PCR test ili samoizolaciju

Izvor: Vostok.rs, 12.Maj.2020, 19:00

Ulazak u Srbiju uz negativan PCR test ili samoizolaciju

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u Republiku Srbiju, u skladu sa epidemioploškom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti COVID-19.
Državljani Srbije mogu da uđu u našu zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata. Ukoliko nemaju urađen test sa negativnim rezultatom, svi naši državljani, bez izuzetka, moraće da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana. Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Republiku Srbiju ući uz dva uslova – negativan PCR test na koronavirus ne stariji od 72 sata i potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova. Ova potvrda može se pribaviti u našoj ambasadi ili konzulatu u zemlji iz koje strani državljanin dolazi. Treba dodati i da je krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, preporučio Vladi da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane četiri susedne zemlje – Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Za naše državljane test ili samoizolacija, strancima treba posebna dozvola za ulazak u Srbiju

Izvor: Kamatica.com, 13.Maj.2020, 10:30

Vlada Srbije usvojila je protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u Republiku Srbiju, u skladu sa epidemioploškom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti COVID-19..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.