Ukupno 14 evropskih zemalja se dogovorilo o mehanizmu solidarnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2019, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukupno 14 evropskih zemalja se dogovorilo o mehanizmu solidarnosti

Ukupno 14 evropskih zemalja složilo se, uključujući osam "aktivno" u sprovođenju "mehanizma solidarnosti" za raspodelu spasenih migranata na Mediteranu, izjavio je večeras francuski predsednik Emanuel Makron.

"Ukupno 14 država članica EU za sada se načelno složilo sa francusko-nemačkim dokumentom, od kojih je osam aktivno označilo svoje učešće", izjavili su visoki komesar UN za izbeglice (UNHCR) Filipo Grandi i generalni direktor Međunarodne organizacije za migracije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << (IOM) Manuel de Karvaljo Fereira Vitorino.

U osam aktivnih zemalja nalaze se Francuska, Nemačka, Portugal, Luksemburg, Finska, Litvanija, Hrvatska i Irska, naveo je Makronov kabinet.

Dogovor o mehanizmu solidarnosti postignut je danas na radnom sastanku na temu "Migracija na Mediteranu" održanom u Parizu sa predstavnicima svih evropskih zemalja, pod pokroviteljstvom francuskih ministara unutrašnjih i spoljnih poslova, Kristofa Kastanera i Žan-Iv Le Driana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.