Ukrajinci preživjeli Buču, sada se našli usred napada u Izraelu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Okt.2023, 21:16

Ukrajinci preživjeli Buču, sada se našli usred napada u Izraelu

Nakon što su pobjegli od ruske invazije 2022., oko 14.000 ukrajinskih državljana novi život potražilo je u Izraelu. Iz jednog rata pobjegli su u drugi, budući da je se Izrael našao na udaru Hamasa koji je pokrenuo napad bez presedana na ovu zemlju. Pobjegli su iz zloglasne ruske okupacije grada Buča, a za Radio Slobodna Evropa kažu da je napad "bio kao déjà vu".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Iskustvo Rusa u Crnoj Gori: 'Ono od čega smo pobjegli, sačekalo nas je ovdje'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Okt.2023, 17:35

Crna Gora i Srbija nisu sigurna mjesta za ruske opozicionare, kaže za Radio Slobodna Evropa ruski antiratni aktivista, Maksim Novičkov. Bježeći od ruskog režima, on je prije desetak godina došao u Crnu Goru, ali se morao odseliti nakon što je, zbog svojih stavova, bio i fizički napadnut. Drugačiju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.