Ukrajina insistira da im Iran preda crne kutije aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2020, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina insistira da im Iran preda crne kutije aviona

Ukrajina će na današnjem sastanku sa iranskom delegacijom zahtevati od Irana da preda crne kutije oborenog ukrajinskog aviona.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Vadim Pristajko je novinarima izjavio da će iranskom ministru za puteve i urbani razvoj Mohamadu Eslamiju biti preneta poruka da bi vraćanje crnih kutija bio znak da Iran želi nepristrasnu istragu.

Iran je juče saopštio da će pokušati da analizira crne kutije oborenog ukrajinskog aviona, demantujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ranije izveštaje da je doneta odluka da se one pošalju u Ukrajinu radi analize, preneo je Rojters.

"Mi nastojimo da analiziramo crne kutije ovde u Iranu. Inače, druge opcije uključuju Ukrajinu i Francusku, ali odluka da ih pošaljemo u drugu zemlju još nije doneta", rekao je zvaničnik zadužen za istrage nesreća u iranskoj civilnoj avijaciji Hasan Rezaifar za agenciju IRNA.

Druga iranska agencija, Tasnim, pre dva dana je objavila da će crne kutije aviona, za koji je iranska vojska priznala da ga je greškom oborila 8. januara, biti poslate u Ukrajinu.

U padu aviona poginulo je svih 176 putnika i članova posade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukrajina insistira da im Iran preda crne kutije

Izvor: B92, 20.Jan.2020

Ukrajina će na današnjem sastanku sa iranskom delegacijom zahtevati od Irana da preda crne kutije oborenog ukrajinskog aviona..Ukrajinski ministar spoljnih poslova Vadim Pristajko je novinarima izjavio da će iranskom ministru za puteve i urbani razvoj Mohamadu Eslamiju biti preneta poruka da bi vraćanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.